Zbyněk Slanař - znamení "Lev"

Narozen ve znamení "Lev", od dvaceti let se intenzivně věnuje dietetice a všem oborům s tím souvisejícím. Kulturistika ho nadchla a začal pomáhat s přípravou některých kulturistů na závody.

Za totality byl "šedou eminencí" v exelentních přípravách těch nejlepších kulturistů. Prvním z nich byl v roce 1986 vicemistr světa v kulturistice MVDr. Libor Minařík. Zbyněk byl ten tajuplný muž v pozadí - vždy po boku "Mistra triceps". V roce 1988 se na Zbyňka obrací Mistr světa Pavol Jablonický s žádostí o pomoc před MS v Austrálii. Jejich spolupráce je pečetěna druhým titulem Mistra světa a dlouholetou spoluprací již profesionála Pavola Jablonického.

Už v minulém režimu byl Zbyněk pojem a s přípravou dalších špičkových kulturistů získával punc vysoce erudovaného odborníka, člověka který umí uplatnit teoretické znalosti v praxi a to zejména v oborech jako biochemie, endokrinologie, farmakologie, farmakokinetika, farmakognozie a dietetika. Tyto vědomosti dokáže špičkově repasovat na různé druhy sportu.

Pro mne je opravdu uznávaným odborníkem s určitým odstupem k lidem (nikdy necítil nutnost se zviditelňovat, ani netoužil po nějaké oficiální trenérské či svazové funkci), ale na druhé straně dobrým přítelem a psychologem. Okruh jím připravovaných sportovců se v posledních letech rozšiřil o další sporty: atletiku, cyklistiku, box, kick-box, hokej aj.

Snad mohu vzpomenout sportovce s kterými spolupracuje či spolupracoval. Má jednoznačně přímý podíl na mnoha titulech Mistrů Republiky, Evropy a Světa:
Zuzana Kořínková
Eva Sukupová
Pavol Jablonický
MVDr. Libor Minařík
Štefan Orosz
Jaroslav Horvath
Luboš Černý
Ing. Michal Stanek
Richard Čada
Braňo Krištofič
Milan Reichel
Roman Vrábel
Julek Šafr
Josef Adlt
Miloš Pavlů
Aleš Vavřík
Michal Michna
Miloš Červinka
Jaroslav Sukup
Martin Marek
Zdeněk Vencl
Zuzana Růžičková-Mazuchová
Iva Halámková
Hana Marešová
Jaroslav Němec
Dana Stackeová
Jarka Kastnerová
Vlasta Křivánek
Dr. Petr Tlapák
Karel Fénik
a další...

Autoři: MVDr. Libor Minařík, Ing. Michal Staněk

https://www.carne.cz/   

Wikimedia Commons


TOPlist